طرز تهیه قهوه و چای زعفران به روش سنتی
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، وقتی صحبت از قهوه به میان می آید، تصویر یک نوشیدنی قهوه ای رنگ که طعم نسبتا تلخی هم دارد، در ذهنمان تداعی می گردد؛ اما اولین نکته ای که درباره قهوه زعفران باید بدانید این است که این نوشیدنی چیزی جز زعفران دم نموده نیست و بیشتر از آنکه به قهوه شباهت داشته باشد، شبیه چای زعفران است.
این نوشیدنی داغ و شیرین را مردم شوشتر در مراسم خواستگاری درست می نمایند و از آن به عنوان نمادی برای منتقل کردن پیامشان به خانواده داماد یاری می گیرند. هرگاه در خانه عروس قهوه زعفران سرو گردد، معنایش این است که جواب خانواده عروس مثبت است و همه باید دهان خود را شیرین نمایند.
قهوه زعفران برای بعضی از جنوبی ها، یک قهوه سنتی است که با آداب خاص سرو می گردد،اما شما می توانید در هر زمان که هوس سرو کردن یک نوشیدنی گرم معطر با طبع گرم به سرتان زد، سراغ آن بروید و از طعم و عطر خاصش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه قهوه زعفران
- زعفران ساییده یک قاشق چای خوری
- هل ساییده یک قاشق چای خوری
- گلاب یک پیمانه
- شکر شش قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه چای زعفران
- زعفران سه یا چهار رشته
- نعنا تازه دو برگ
- چوب دارچین یک تکه کوچک
- لیموی تازه یک حلقه باریک
طرز تهیه قهوه و چای زعفران
قهوه زعفران
برای تهیه این نوشیدنی سنتی، همه مواد را در قوری یا کتری کوچکی بریزید و روی شعله ملایم به جوش بیاورید. وقتی که جوشیدن مواد آغاز شد، روی قوری دم کنی بگذارید، شعله را خاموش کنید و حدود سه چهار دقیقه قوری را به حال خود رها کنید تا قهوه دم بکشد.
این نوشیدنی گرم را در استکان های کمرباریک سرو می نمایند و تا لب سوز است برای خواستگاران سرو می نمایند. از آنجا که عطر تند زعفران و گلاب ویژگی اصلی این نوشیدنی است، معمولا نوشیدن یک فنجان کوچک (کمرباریک) از آن کافی است.
چای زعفران
قهوه زعفران یک نوشیدنی خاص است اما اگر عطر زعفران را دوست دارید و می خواهید یک نوشیدنی با طبع گرم آماده کنید، می توانید سراغ چای زعفران هم بروید. برای تهیه چای، کافی است آب جوشیده را روی سه رشته زعفران و یک تکه چوب دارچین و یک حلقه لیموی تازه و دو برگ نعنای تازه برزید و قوری را برای ده دقیقه روی کتری قرار دهید تا چای با حرارت آب جوشیده دم بکشد. چای زعفران هم مثل چای ماسالا نوشیدنی گیاهی معطری است که می توانید برای مهمان های خاصتان سراغش بروید.
وقتی چای دم کشید، آن را با یک قاشق چای خوری عسل شیرین کنید و از عطر خوشایندش لذت ببرید. این چای را هم می توانید مثل قهوه زعفران با عطر هل همراه کنید.
منبع: کتاب کاله