طرز تهیه زولبیا با نشاسته و ماست به روش بازاری
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، زولبیا با شهد فراوان و آن حلقه های هندسی نامنظم در ویترین شیرینی فروشی ها دل از همگان می برد. این شیرینی خوشمزه معمولا برای پذیرایی از روزه داران به همراه گوش فیل، آش رشته و شله زرد در سفره های افطار سرو می گردد و رنگ و لعاب خاصی به سفره تان می بخشد. اگر شما از هواداران این شیرینی خوشمزه هستید با دانستن طرز تهیه زولبیا با نشاسته و ماست، دیگر منتظر ماه رمضان نمی مانید و زولبیا را به روش بازاری در منزل برای خود و عزیزان تان درست می کنید.
مواد لازم برای تهیه زولبیا بازاری
- آرد سفید یک قاشق غذاخوری
- نشاسته 50 گرم
- ماست یک چهارم فنجان
- گلاب یک قاشق غذاخوری
- جوش شیرین یک چهارم قاشق چای خوری
- کره یک دوم قاشق چای خوری
- اسانس هل دو قطره
- روغ مایع به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا
- شکر دو لیوان
- زعفران دم نموده یک قاشق غذاخوری
- گلاب یک چهارم لیوان
- آب یک و نیم لیوان
- آب لیمو یک دوم قاشق چای خوری
طرز تهیه شربت زولبیا
1. آب و شکر را اضافه کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه زولبیا با نشاسته و ماست به روش بازاری باید شربت آن را درست کنید پس یک قابلمه مناسب انتخاب و روی حرارت گاز بگذارید. مقدار آب و شکر گفته شده را داخل آن ریخته و هم بزنید. با قاشق چوبی شکر را هم بزنید تا کامل در آب حل گردد. در نظر داشته باشید که شربت را آرام آرام هم بزنید تا به دیواره های قابلمه برخورد نکند چراکه شربت تان شکرک می زند. پیشنهاد ما برای سفره های افطارتان تهیه کاچی تبریزی است که به تقویت بدن روزه داران یاری می نماید.
2. زعفران و گلاب را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شربت زولبیا با نشاسته و ماست، تا حل شدن شکر، چند پرک زعفران را در یک کاسه خیس کنید. بعد از حل شدن شکر بلافاصله زعفران، گلاب و آب لیمو را اضافه نموده و هم بزنید. به قوام رسیدن شربت زولبیا تنها چند دقیقه زمان می برد تا آن موقع شکیبا باشید. بعد از به قوام رسیدن، قابلمه را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد. این نکته را به خاطر داشته باشید که بعد از سرد شدن خود به خود کمی غلیظ می گردد.
طرز تهیه زولبیا بازاری
1. ماست و نشاسته را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بامیه با نشاسته و ماست به روش بازاری باید کره و ماست را 30 دقیقه قبل از تهیه شیرینی از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. در اقدام بعدی یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا در آن ماست و نشاسته را با هم زن دستی خوب مخلوط کنید. این مخلوط را برای پنج دقیقه کنار بگذارید. برای عزیزان تان حتما شربت زنجبیل انرژی بخش را برای وعده های سحری و افطاری شان درست کنید.
2. آرد و دیگر مواد را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با نشاسته و ماست باید در ظرفی جداگانه آرد را سه بار الک و به مخلوط ماست و نشاسته اضافه کنید. بعد از گذشت پنج دقیقه مواد را به آرامی با قاشق مخلوط کنید. در ادامه پیش بردن این مرحله به ترتیب کره نرم شده، جوش شیرین، گلاب و هل را اضافه کنید. مواد را با هم زن دستی خوب هم بزنید تا قوامی شبیه ماست پیدا کند. در صورت سفت بودن مخلوط کمی گلاب اضافه نموده و مجدد هم بزنید. پیشنهاد ما به شما تهیه کاچی، این دسر قدیمی، برای وعده های افطاری تان است که با خوردن آن احساس سیری مضاعفی می کنید.
3. زولبیا را سرخ کنید
برای سرخ کردن زولبیاها در سومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با نشاسته و ماست ، یک تابه مناسب انتخاب نموده و تا نیمه در آن روغن بریزید. تا داغ شدن روغن، یک لیوان انتخاب کنید تا قیف شیرینی پزی را داخل آن قرار دهید. حال مخلوط زولبیا را درون قیف بریزید. بعد از داغ شدن روغن، قیف را در دستان خود بگیرید. قیف را خیلی سریع به صورت دایره ای حرکت داده و آن را فشار دهید تا مایه به صورت مداوم بیرون بریزید. با این حرکت دایره ای داخل روغن شکل می گیرد. این کار را برای دسته های دیگر هم تکرار و با یک کفگیر سوراخ دار سرخ شان کنید. رنگ هر دو طرف زولبیاها باید طلایی شده باشد. اگر کار با قیف برایتان سخت است از ظرف سس خالی هم می توانید بهره ببرید. از درست کردن سوپ بلغور گندم برای پذیرایی از میهمان هایتان در وعده افطاری غافل نشوید.
4. زولبیا را در شربت فرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه زولبیا با نشاسته و ماست ، بامیه های سرخ شده را داخل یک توری یا آبکش بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. حال آن ها را برای دو تا سه دقیقه در شربت سرد قرار دهید تا کامل به شربت آغشته شوند. سپس زولبیاها را داخل توری بگذارید تا شربت اضافه شان هم ریخته گردد. در نهایت آن ها را در ظرف مورد نظر بچینید و با خلال پسته و بادام تزین کنید. کنار زولبیا می توانید ترحلوا شیرازی هم درست کنید.
نکات تکمیلی پخت زولبیا بازاری
زولبیا معمولا به همراه گوش فیل در ماه رمضان سر سفره های افطار سرو می گردد که آن را به آسانی برای میهمان های سرزده تان در منزل می توانید درست کنید. نکات زیر را بخوانید و در طرز تهیه زولبیا با نشاسته و ماست بهره ببرید تا شیرینی های خوشمزه ای داشته باشید.
شربت زولبیا
شربت زولبیا را حتما با آب لیمو درست کنید تا شکرک نزد. در تهیه شربت، این نکته را از قلم نیاندازید که با زیاد کردن حرارت، شربت زود غلیظ می گردد اما بعد از سرد شدن، شیرینی آن دو برابر خواهد شد. نکته دیگر که باید به آن توجه داشته باشید در صورت نداشتن غلظت، شنمایندگی زولبیاها از بین خواهد رفت.
نکات شیرینی زولبیا
زولبیا در ماه رمضان معمولا کنار آش رشته، شیر برنج و دیگر غذاها می توان در سفره افطار سرو کرد اما قبل از خوردن آن، نکات زیر را مدنظر داشته باشید:
- از مصرف بیش از حد زولبیا در ماه رمضان خودداری کنید چراکه باعث تشنگی می گردد و احتیاج بدن به آب را به صورت غیرطبیعی افزایش می دهد.
- از مصرف زولبیا به هنگام سحری خودداری کنید چراکه شیرینی آن قند خون را سریع افزایش می دهد و منجر به گرسنگی زودرس در ساعات اولیه روز می گردد.
- افراد متلا به دیابت، چاقی و فشار خون از مصرف آن خودداری نمایند. آن ها می توانند خرما و کشمش را جایگزین این شیرینی نمایند.
- اگر نمی دانید در ماه رمضان برای سحری چه چیزهایی بخورید که موقوی تر باشد می توانید مطلب سحری چی بخوریم را بخوانید.
استفاده از ماست و نشاسته در تهیه زولبیا
در طرز تهیه زولبیا، ماستی که به کار می برید نباید خیلی غلیظ یا آبکی باشد پس ماست ترش خانگی برترین گزینه می تواند باشد. ماست نباید تازه باشد. درست کردن آش ماست را در ماه رمضان برای عزیزان تان از قلم نیاندازید. از سویی دیگر در تهیه زولبیا با نشاسته ذرت بهتر است از دانه های درشت نشاسته به جای پودر نشاسته بهره ببرید. از سویی دیگر نشاسته تان باید تازه باشد تا زولبیاها به خوبی در روغن پف نمایند. پیشنهاد ما به شما برای ماه رمضان خواندن طرز تهیه حلوای هویج با شیر و درست کردن آن است.
خمیر زولبیا
غلظت خمیر زولبیا باید شبیه غلظت ماست هنگام کش آمدنش باشد. برای خوش رنگ تر شدن خمیرتان می توانید چند قطره ژل خوراکی نارنجی به همراه زعفران به آن اضافه کنید. اگر می خواهید خمیری سبک تر و پف دارتر داشته باشید باید روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و حدود 30 دقیقه تا هشت ساعت در دمای محیط به آن استراحت دهید. اگر خمیر زولبیا سفت بود و از قیف بیرون نمی آمد باید کمی آب به آن اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله