6 روش طرز تهیه لواشک سیب ساده و مخلوط روی بخاری و در فر
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، لواشک سیب یکی از میان وعده ها و تنقلات خوشمزه و مقوی است که گزینه ای مناسب برای استفاده شخصی و پذیرایی به شمار میرود. لواشک سیب را به سیب به تنهایی، یا به صورت میکس شده با میوه ها و طعم های دیگر می توان به راحتی در خانه، هم در فر و هم بدون فر تهیه کرد. در این مقاله از در طرز تهیه لواشک سیب به 6 روش و فوت و فن های پخت و درست کردن آن می پردازیم.
1- طرز تهیه لواشک سیب ساده
زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
زمان موردنیاز برای پخت لواشک سیب: 1 ساعت و 20 دقیقه
مواد لازم برای تهیه لواشک سیب روی بخاری
سیب: 1 کیلوگرم
شکر یا نمک: 1 قاشق غذاخوری
آب: به مقدار لازم
جوهر لیمو یا آبلیمو: در صورت دلخواه
مراحل طرز تهیه لواشک سیب خانگی خوشمزه و خوشرنگ
برای طرز تهیه لواشک سیب روی بخاری، ابتدا سیب ها را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را با مقداری آب بپزید تا نرم شوند. چاشنی های لواشک سیب را اضافه کنید و آنها را از صافی عبور دهید. دوباره مایه لواشک را روی حرارت بگذارید تا غلیظ گردد. برای مشاهده جزییات و ادامه مراحل پخت و تهیه لواشک سیب، ادامه مقاله را بخوانید.
مرحله اول: سیب ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه لواشک سیب، سیب ها را بشویید و به 4 قسمت برش بزنید. لازم نیست پوست سیب ها را بگیرید ولی هسته و چوب آن ها را جدا کنید. سپس آنها را در یک قابلمه بریزید و به آنها را آب اضافه کنید، در حدی که روی آنها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت 1 ساعت قرار دهید.
مرحله دوم: شکر و چاشنی های دیگر را اضافه کنید
بعد از اینکه سیب ها پختند و نرم شدند، آنها را بچشید و شکر یا نمک را اضافه کنید. در صورت دلخواه می توانید به آنها آبلیمو، کمی سرکه یا جوهر لیمو اضافه کنید. حدود 5 دقیقه بعد، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه از دما بیفتند و سرد شوند.
مرحله سوم: سیب های پخته را از صافی رد کنید
بعد از سرد شدن سیب ها، روی یک قابلمه را صافی قرار دهید و سیب ها را در آن بریزید. با پشت قاشق با دست، به سیب ها فشار بیاورید تا گوشت سیب از پوست آن جدا شده و پوست و تفاله ها، داخل آبکش بماند و مایه لواشک داخل قابلمه بریزد. دوباره قابلمه را به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و غلیظ گردد.
مرحله چهارم: لواشک سیب را در سینی بریزید
در این مرحله از طرز تهیه لواشک سیب، داخل یک سینی را پلاستیک یا کاغذ روغنی بیندازید تا کاملا کف آن را بپوشاند. سپس مایه سیب را روی پلاستیک بریزید، طوری که غلظت مایه لواشک در همه قسمت ها به یک مقدار باشد. ضخامت لواشک نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد.
مرحله پنجم: لواشک سیب را خشک کنید
سینی حاوی مایه لواشک را در برابر نور خورشید یا روی حرارت بخاری قرار دهید تا آب اضافی خود را از دست بدهد و خشک گردد. سپس لواشک ها را به مقدار های دلخواه برش بزنید و در یک ظرف یا پلاستیک فریزری قرار دهید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برترین مکان برای نگهداری از لواشک سیب، یخچال است.
2- طرز تهیه لواشک سیب و انار
زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
زمان پخت لواشک سیب و انار: 1 ساعت
مواد لازم برای تهیه لواشک انار و سیب
سیب: 1 کیلوگرم
انار: 3 عدد
نمک یا شکر: به مقدار دلخواه
مراحل طرز تهیه لواشک سیب و انار خانگی
این لواشک با ترکیب دانه های انار و سیب درست می گردد و طعم بسیار جذابی دارد. برای درست کردن این لواشک باید سیب و دانه های انار را با هم بپزید و بعد با عصاره آنها، لواشک درست کنید. برای تهیه این لواشک سیب و انار خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: سیب و انار را آماده کنید
در اولین قدم برای تهیه لواشک سیب و انار، و را بشویید. پوست انارها را بگیرید و آنها را دانه کنید. پوست های نازک هم باید از دانه های انار جدا شوند تا لواشک، تلخ نگردد. سپس سیب ها را خرد کنید و هسته و چوب آنها را بگیرید. سیب و دانه های انار را در یک قابلمه بریزید و به آنها آب اضافه کنید تا رویشان را بپوشاند.
مرحله دوم: مواد لواشک را بجوشانید
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب بجوشد و دانه های انار و سیب ها نرم شوند. بعد که آب اضافی داخل قابلمه بخار شد، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مواد سرد شوند. با گوشتکوب برقی یا داخل میکسر، سیب و انار را پوره کنید تا یکدست گردد. می توانید مواد را از صافی هم رد کنید تا یکدست تر گردد.
مرحله سوم: لواشک سیب و انار را خشک کنید
کف یک سینی را در آخرین مرحله از طرز تهیه لواشک سیب و انار، پلاستیک نازک بیندازید و مواد لواشک را روی آن بریزید تا همه جای سطح لواشک به یک مقدار، ضخامت داشته باشد. سپس سینی را در مجاورت آفتاب قرار دهید یا روی حرارت بخاری بگذارید تا خشک و آماده گردد.
یک روز هم لواشک ها را در محیط آشپزخانه بگذارید. سپس آنها را به قطعات دلخواه برش بزنید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
3- طرز تهیه لواشک سیب با رب انار
برای درست کردن لواشک سیب با رب انار، کافی است به عنوان چاشنی، به سیب هایی که شسته و پخته شده اند، چند قاشق غذاخوری (به مقدار دلخواه) اضافه کنید. بهتر است رب انار را بعد از پختن و صاف کردن سیب ها به عصاره لواشک سیب اضافه کنید.
دوباره عصاره را بجوشانید تا غلیظ گردد. در آخر، عصاره لواشک سیب با رب انار را در سینی و روی سلفون بریزید و اجازه دهید خشک گردد.
4- طرز تهیه لواشک سیب با سرکه
در این روش از تهیه لواشک سیب، به عنوان چاشنی، از استفاده می گردد. سرکه به لواشک طعم ترش می دهد و از کپک زدن آن جلوگیری می نماید. مقدار اضافه کردن سرکه به عصاره یا پوره سیب پخته شده، به سلیقه شما بستگی دارد. اگر می خواهید از تند و تیزی لواشک کم گردد، کمی شکر هم به عنوان چاشنی به لواشک اضافه کنید.
5- طرز تهیه لواشک سیب و کیوی
برای تهیه لواشک سیب با کیوی، بعد از شستن و گرفتن هسته ها و چوب سیب، کیوی ها را هم بشویید و آنها را خرد کنید. مقدار اضافه کردن کیوی ها، کاملا سلیقه ای است. لازم نیست حتما پوست کیوی ها را جدا کنید. سیب و کیوی ها را به مدت 1 ساعت بپزید. سپس مواد را از صافی رد کنید. عصاره به دست آمده را در سینی روی سلفون بریزید و خشک کنید.
6- طرز تهیه لواشک سیب و آلو
در این شیوه، به همراه سیب، به مقدار دلخواه آلو هم باید بپزید. هم از آلوهای تازه و هم از آلو بخارا می توانید بهره ببرید و بعد از پخت، آنها را با هم صاف کنید. بقیه مراحل را مانند روش های قبل تکرار کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک آلو زرد و قرمز
فوت و فن های طرز تهیه لواشک سیب خانگی
*از سیب های تازه، سالم و بدون زدگی برای طرز تهیه لواشک سیب بهره ببرید تا لواشک، هم طعم و هم رنگ خوبی داشته باشد.
*از چاشنی های مختلف بنا به دلخواه و طبع خود می توانید در طرز تهیه لواشک سیب بهره ببرید. اگر می خواهید لواشک سیب شما ترش گردد، از سرکه سیب، آبلیمو، جوهر لیمو، رب آلوچه و رب انار بهره ببرید و اگر طعم شیرین می خواهید شکر یا به کار ببرید.
*برای طرز تهیه لواشک سیب ترش، به جای سیب معمولی از سیب ترش و کمی چاشنی ترش بهره ببرید. اضافه کردن کمی شکر هم طعم آن را ملس می نماید.
سوالات متداول
طرز تهیه لواشک سیب در فر چگونه است؟
به هر کدام از روش های بالا می توانید لواشک سیب را آماده کنید ولی در این روش، به جای گذاشتن سینی در آفتاب یا روی بخاری، عصاره لواشک را در سینی فر که از قبل چرب نموده اید بریزید و فر را روی کمترین دما، تنظیم کنید. بسته به ضخامتی که عصاره لواشک دارد، زمان خشک شدن لواشک سیب متغیر خواهد بود.
چه کار کنیم که رنگ لواشک سیب، شفاف گردد؟
برای خوشرنگ شدن لواشک سیب، از سیب های تازه و سالم بهره ببرید و در هنگام پخت سیب ها، درب قابلمه را باز بگذارید. دما باید روی حالت ملایم باشد و در صورت وجود کف روی سیب ها در ابتدای پخت، کف ها را جدا کنید.
منبع: افق کوروش