چالش تغییر اقلیم و پاییز کم بارش پیش روی کشور، تجهیزات هواشناسی چه زمانی تکمیل می گردد؟

به گزارش وبلاگ افراگرافیک، در حالی که نیمی از ماه مهر می گذرد اما هنوز خبری از بارش های پاییزی نشده و بسیاری از کارشناسان دلیل آن را تغییر اقلیم عنوان می نمایند.

چالش تغییر اقلیم و پاییز کم بارش پیش روی کشور، تجهیزات هواشناسی چه زمانی تکمیل می گردد؟

فصل پاییز رسیده و با گذشت 14 روز هنوز خبری از سرد شدن هوا و بارش های پاییزی نیست. این در حالی است که در سال های گذشته پیش از شروع نیمه دوم سال شاهد شروع بارش ها بودیم.

بسیاری از کارشناسان هواشناسی سال جاری از همان ابتدای تابستان اعلام نموده بودند پاییز و زمستان کم بارشی داریم بنابراین به بارش های مانسون در فصل تابستان اصلا دل خوش نباشید و به فکر صرفه جویی در مصرف آب باشید.

در مرداد ماه سال جاری بود که به یکباره کشور با پدیده مانسون روبرو شد پدیده ای که با بارش های سیل آسا زمینه ساز وارد شدن خسارت های زیاد به بسیاری از منطقه ها کشور از جمله سیستان وبلوچستان، هرمزگان و منطقه های از تهران شد.

با وقوع این بارش ها بسیاری از رودخانه ها و بعلاوه سد های کشور برای مدت کوتاهی پر شد، اما این پر بودن تنها برای مدت محدود بود و بعد از گذشت چند هفته دوباره شاهد موج گرما و افزایش دمای هوا شدیم.

به گفته بسیاری از کارشناسان کم شدن اندازه بارش باران در فصول سرد سال و شروع بارش های سیل آسا و سنگین به دلیل پدیده تغییر اقلیم در کشور است که همین امر زمینه ساز ایجاد مسائل بسیاری برای بخش های مختلف کشور شده است.

در همین رابطه صادق ضیائیان گفت: در پاییز سال جاری به طور کلی بارش های باران کمتر از نرمال خواهد بود، ولی انتظار داریم از نیمه دوم آذر به بعد بارش ها به سمت نرمال پیش رود، ولی فعلا پیش بینی ما برای پاییز بارش های باران کمتر از نرمال است.

به گفته مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی حجم اندازه بارش ها با سال گذشته قابل مقایسه نیست چراکه پیش بینی ها برای اندازه بارش باران به صورت فصلی امکان پذیر است و در بازه زمانی بلند مدت امکان آنالیز آن ها وجود دارد.

در همین رابطه سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور درباره افزایش حجم بارش ها در فصل تابستان و کم بودن اندازه بارش باران در پاییز گفت: مساله تغییر اقلیم مزید بر دلیل شده و رخداد بارش های رگباری در زمان کوتاه و با شدت زیاد طی سال های اخیر در کشور ما افزایش یافته است که طبق پیش بینی هیات بین الدول تغییر اقلیم، این روند در سال های آینده افزایش می یابد، بنابراین باید تاب آوری کشور را برای پذیرش این موضوع بهبود دهیم.

به گفته معاون وزیر راه وشهرسازی پیش بینی مخاطرات جوی ناشی از بارش های رگباری و طوفان های تندری نیز در این شرایط با توجه به روند تغییر اقلیم سخت تر شده است بنابراین باید آمادگی لازم را برای مدیریت همه جانبه در رویارویی با مخاطرات جوی و اقلیمی داشته باشیم.

براساس این گزارش در رابطه با پیش بینی های درست هواشناسی متناسب با تغییر اقلیم در کشور باید زیرساخت ها و امکانات لازم فراهم گردد. پیش از این اعلام شده بود پیش بینی دقیق و درستی از وقوع سیل و بارش باران نشده بود و سازمان هواشناسی دلیل این عدم دقیق پیش بینی ها را کمبود زیرساخت ها و امکانات اعلام نموده بود که البته با تخصیص اعتبارات و منابع مالی بخشی از این مسائل رفع شده است.

در همین رابطه تاجبخش اعلام نموده است: با وجود رشد بالای اعتبارات سال گذشته، سازمان هواشناسی نیازمند اعتبارات قابل توجهی برای توسعه کشور در زمینه مقابله با آثار تغییر اقلیم دارد.

تاجبخش درباره دستاورد های سازمان هواشناسی در حوزه نرم افزاری در یک سال گذشته اعلام نموده است: اقداماتی در حوزه نرم افزار های مربوط به پیش بینی صورت گرفته که از جمله آن ها افتتاح فاز اول پروژه هشدار سیل است که به وسیله آن برآورد اندازه دبی آب در حدود 530 نقطه کشور پیش بینی می گردد. کوشش این است که در سال 1401 فاز دوم این سامانه را راه اندازی کنیم و در بخش نرم افزاری هشدار سیل هم توسعه داشته باشیم.

درحال حاضر با توجه به پدیده تغییر اقلیم در کشور و بعلاوه کاهش حجم بارش ها و کم شدن ذخائر سد های کشور باید دولت در تامین و تخصیص منابع مالی لازم جهت تکمیل زیرساخت های حوزه هواشناسی همکاری لازم را انجام دهد تا شاهد کاهش خسارت های ناشی از وقوع سیل و بعلاوه استفاده از ظرفیت های بارش های باران در کشور باشیم.

وبلاگ افراگرافیک مالی راه و شهرسازی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "چالش تغییر اقلیم و پاییز کم بارش پیش روی کشور، تجهیزات هواشناسی چه زمانی تکمیل می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چالش تغییر اقلیم و پاییز کم بارش پیش روی کشور، تجهیزات هواشناسی چه زمانی تکمیل می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید