طرز تهیه خورش قارچ، یک خورش گیاهی خوشمزه
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، خبرنگارانـ خورش ها از غذا های اصیل و پایه ثابت سفره های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر های مختلف ایران خورش ها را به سبک ها و روش های گوناگون طبخ می کنند. خورش ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می شوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند.
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، خورش قارچ یکی از انواع خورشت های گیاهی است که به جای گوشت و مرغ برای تهیه آن از قارچ استفاده می شود که دارای پروتئین کافی است. این خورش خوشمزه یک غذای مناسب و مقوی برای گیاه خواران و افرادی است که منع مصرف گوشت دارند و می توانند با خیال راحت اندازهی از پروتئین را دریافت کنند. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش قارچ همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خورش قارچ
قارچ: 200 گرم
جعفری: 500 گرم
نعناع: 250 گرم
پیاز: 2 عدد
سیر: 2 حبه
زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
آبغوره با آب نارنج: نصف فنجان
نمک، فلفل، ادویه کاری و زردچوبه: به اندازه لازم
روغن: به اندازه لازم
آب جوش: 3 لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به قارچ
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیش گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آن ها لکه قهوه ای دارند، خریداری نکنید و اگر هم خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه خورش قارچ بهتر است از قارچ های ریز دکمه ای استفاده کنید.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می شود آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
نکات مربوط به زعفران
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می شود و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
طرز تهیه خورش قارچ
1 ـ برای شروع کار نعناع و جعفری را بعد از اینکه خوب شستید، به صورت خورشتی خرد کنید. سبزی های خرد شده را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی گاز بگذارید و حرارت را کم کنید تا آب سبزی کشیده شود؛ سپس کمی روغن به آن اضافه کنید و سبزی را به اندازه ای که دوست دارید، سرخ کنید.
2 ـ پیاز ها را خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. کمی روغن اضافه کنید تا پیاز ها نرم و طلایی شوند؛ سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری بریزید.
3 ـ سبزی های سرخ شده را به قابلمه خورش اضافه کنید و حدود پنج دقیقه با سیر و پیاز تفت بدهید و کمی نمک داخل آن بریزید.
4 ـ در مرحله بعد آب جوش را داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید. حرارت اجاق گاز را کم کنید تا خورش جا بیفتد و سبزی بپزد. حدودا 45 دقیقه زمان لازم است.
5 ـ در این فاصله قارچ ها را با کمی روغن داخل یک ماهی تابه تفت بدهید؛ سپس قارچ های تفت داده شده را 15 دقیقه آخر پخت خورش به قابلمه اضافه کنید. هم زمان با قارچ می توانید زعفران دم کرده و آبغوره را هم به خورش اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت اجاق را کم کنید تا قارچ داخل خورش جا بیفتد. وقتی خورش به روغن آمد؛ یعنی آماده است که می توانید داخل ظرف سرو بکشید و همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو