نگاهی به معایب جک s3 و نقاط ضعف این خودرو
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، معایب جک s3 و مهم ترین نقاط ضعف این خودرو باید پیش از خرید آن توسط خریداران احتمالی این محصول مورد آنالیز قرار بگیرد. از همین رو در مطلب پیش رو به بازگو کردن مهم ترین معایب جک s3 خواهیم پرداخت و با نقاط ضعف این خودروی چینی آشنا خواهیم شد. پس پیشنهاد می گردد که این مطلب را از ابتدا تا انتهای آن دنبال کنید.
وبلاگ افراگرافیک | سرویس خودرو - معایب جک s3 موارد متعددی را در بر می گیرد. از نکات فنی گرفته تا نکاتی که به قیمت و تعیینات ظاهری این خودرو مربوط می گردد. البته بهتر است پیش از پرداختن به نقاط ضعف این خودروی چینی، آشنایی بیشتری با تعیینات کلی آن بیابیم. خودروی جک اس 3 توسط شرکت جک ساخته شده است. این شرکت چینی ماهیتی دولتی دارد و در کنار طراحی و ساخت خودروهای سواری، خط فراوری خودروهای سنگین را نیز به پیش می برد. در طول سال های اخیر و با هموار شدن جهت حضور شرکت های چینی در ایران، شرکت خودروسازی جک نیز به عرضه محصولات خود در بازار خودروی ایران پرداخته است.
معرفی جک S3
خودروی جک اس 3 یک خودروی کراس اور کوچک جثه محسوب می گردد که برای پیمودن جهتهای شهری طراحی شده است. در ساخت این خودرو شاهد استفاده از پلتفرم خودروی جک J4 هستیم. پیش از خودروی جک اس 3 محصول دیگر شرکت جک یعنی خودروی جک اس 5 در ایران عرضه شده بود. یک خودروی کراس اور با اندازه ای جمع و جور که توانست نظر مثبت بسیاری از خودرو دوستان ایرانی را به خود جلب نماید. با این حال خودروی جک اس 3 نتوانست به توفیقی هم تراز با برادر عظیم تر خود دست پیدا کند. دلیل عمده آن را می توان به معایب و نقاط ضعف این خودرو مرتبط دانست. با این شرح بهتر است به سراغ معایب جک s3 برویم تا با آنها به صورت دقیق تری آشنا شویم.
معایب جک s3 در بخش فنی
باید گفت که توان فنی خودروی جک اس 3 در تمام زمینه ها از برادر عظیم تر خود یعنی جک اس 5 پایین تر به نظر می رسد. موتور 1590 سی سی خودروی جک اس 3 در صورت بهره بردن از خصلت توربو شارژ احتمالا می توانست گلیم این خودروی کراس اور شهری را به طور کامل از آب بیرون بکشد. اما این موتور 4 سیلندر و 16 سوپاپ از ساختار تنفس طبیعی بهره می برد. به همین دلیل مسلما نسبت به موتور 1997 سی سی خودروی جک اس 5 حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت.
حدبیشتر توان خروجی موتور به کار رفته در این خودرو معادل 107 اسب بخار با احتساب 6000 دور در دقیقه است. حدبیشتر گشتاور فراوریی این خودرو نیز حدود 155 نیوتن متر با احتساب 3500 دور در دقیقه ارزیابی می گردد. ناگفته پیدا است که خودروی جک اس 3 حتی به عنوان یک خودروی کراس اور کوچک جثه نیز از موتور کاملا ضعیفی بهره می برد. این در حالی است که حدبیشتر توان خروجی و حدبیشتر گشتاور فراوری شده توسط موتور خودروی جک اس 5 به ترتیب برابر با 174 اسب بخار و 265 نیوتن متر براورد می گردد.
جالب اینجا است که این دو خودرو از نظر ابعاد نیز تفاوت اندکی با یکدیگر دارند. به گونه ای که خودروی جک اس 5 از نظر طول و عرض تنها حدود 100 میلی متر از خودروی جک اس 3 عظیم تر است. بنابراین کاملا تعیین به نظر می رسد که موتور به کار رفته در خودروی جک اس 3 چندان برای حرکت این محصول در جهتهای پرچالش مناسب نخواهد بود. با این حال وزن 1250 کیلوگرمی این خودرو موجب می گردد که حداقل در جهتهای شهری با مشکل حرکتی خاصی روبرو نگردد.
خودروی جک اس 3 از وجود جعبه دنده اتوماتیک مدل CVT بهره می برد. در حالی که خصلت دو کلاچه جعبه دنده جک اس 5 در این خودرو وجود ندارد و خبری از تعویض دنده به شکل دستی در آن نیست. بنابراین جای تعجبی وجود ندارد که شتاب صفر تا صد خودروی جک اس 3 رقم نه چندان امیدوار کننده 14 ثانیه باشد. از سوی دیگر حدبیشتر سرعت قابل دست یابی توسط این خودرو نیز حدود 5 کیلومتر در ساعت کمتر از خودروی جک اس 5 بوده و در مجموع حدود 175 کیلومتر در ساعت براورد می گردد. با این تفاصیل یکی از مهم ترین معایب جک s3 بدون شک موتور ضعیف آن خواهد بود.
معایب جک s3 در بخش فضای درون کابین
معایب جک s3 علاوه بر فضای داخل کاپوت این خودرو در طراحی فضای درون کابین آن نیز مشاهده می گردد. اگرچه فضای داخل کابین این خودرو از نظر ظاهر در حد بضاعت خود قابل قبول جلوه می نماید، اما از نظر کیفیت می توان به آن ایرادهایی را وارد دانست. به عنوان مثال فضای مختص به بار این خودرو از نظر گنجایش چنگی به دل نمی زند. این در حالی است که معمولا انتظار می رود که خودروهای کراس اور و شاسی بلند از فضای حمل بار بیشتری نسبت به خودروهای سواری معمولی برخوردار باشند.
با این حال جایگاه های ردیف عقب خودروی جک اس 3 نیز مانند بسیاری از خودروهای عظیم جثه از قابلیت تا شدن برخوردارند. به این ترتیب می توان بخشی از کمبود محفظه بار این خودرو را به یاری خواباندن جایگاه های ردیف عقب آن جبران نمود.
البته مشکل کمبود جا در خصوص فضای اصلی کابین این خودرو نیز صادق است. به طور کل خودروی جک اس 3 با این که نام کراس اور را به دنبال خود یدک می کشد اما فضایی بیش از یک خودروی سواری معمولی را در اختیار سرنشینان خود قرار نمی دهد. بر این اساس کمبود فضا برای نشستن و قرار دادن بار را هم می توان از جمله مهم ترین معایب جک s3 به شمار آورد.
سوای این موضوع در فضای داخل کابین این خودرو یکی دیگر از معایب جک s3 را نیز می توان مشاهده کرد. متاسفانه به دلیل عایق بندی نامناسب این خودرو همیشه می توان در فضای داخل کابین آن صدای موتور را به وضوح شنید. البته به نظر می رسد که این مشکل در نسخه های مونتاژی این خودرو بیش از نسخه اصلی آن خودنمایی می نماید. به هر حال این مشکل را می توان در بعضی از محصولات هم رده با جک اس 3 و بیشتر خودروهایی که از رده پایین تری نسبت به این خودرو برخوردارند نیز مشاهده کرد.
معایب در زمینه قیمت
در حال حاضر و در لحظه نوشته شدن این مطلب خودروی جک اس 3 با متوسط قیمتی در حدود 145 میلیون تومان در بازار آزاد معامله می گردد. قیمتی که برای خودرویی در این حد و اندازه بسیار بالاتر از رقم منصفانه است. البته افزایش قیمت برق آسا و مهار نشدنی خودروهای حاضر در بازار طی یکی دو ماه اخیر تنها به خودروی جک اس 3 منحصر نمی گردد. هر چند که این خودرو پیش از افزایش افسار گسیخته قیمت ها نیز با قیمتی بیش از استحقاق خود به فروش می رسید. در هر حال بدون هیچ تردیدی می توان قیمت این خودرو را هم به عنوان یکی از معایب جک s3 در نظر گرفت.
سایر معایب جک s3
مواردی که در متن پیش رو به آنها اشاره شد اصلی ترین و کلیدی ترین معایبی بودند که می توان در این خودرو مشاهده کرد. سوای این عیب و ایرادها، نقاط ضعف دیگری را نیز می توان در این خودرو مشاهده کرد که البته از اهمیت کمتری نسبت به موارد یاد شده برخوردارند.
به عنوان مثال ممکن است ظاهر خودروی جک اس 3 برای بعضی از خریداران این محصول چندان جذاب جلوه نکند. البته باید اعتراف کرد که این خودرو با توجه به بضاعت خود در زمینه طراحی ظاهری نسبتا پیروز عمل نموده است.
سوای تعیینات ظاهری، کمیت و کیفیت آپشن های به کار رفته در این خودرو نیز شاید اندکی محل بحث باشد. معمولا خودروهای چینی از امکانات و قابلیت های مناسبی برخوردارند. خصلتی که در خودروی جک اس 3 نیز مشاهده می گردد. با این حال نسخه های مونتاژی این خودرو از آپشن های کمتری نسبت به نسخه اصلی آن بهره می برند.
در مجموع می توان گفت که این خودرو از هر نظر نسبت به بردار کوچک تر خود یعنی جک اس 3 ارزش خرید بالاتری دارد. با این حال این خودرو هم اکنون با متوسط قیمتی در حدود 205 میلیون تومان در بازار آزاد خرید و فروش می گردد. به این ترتیب و در شرایط مالی فعلی خرید خودروی جک اس 3 منطقی تر به نظر می رسد.
البته با توجه به این موضوع که خودروی جک J4 از پلتفرمی مشابه با جک S3 بهره می برد، می توان به جای آن نسبت به خرید این خودرو اقدام نمود. در حال حاضر خودروی جک J4 با متوسط قیمتی در حدود 122 میلیون تومان خرید و فروش می گردد.
به هر حال کوشش اصلی در این مطلب بر آن بود که به مهم ترین نقاط ضعف خودروی جک S3 اشاره گردد تا خریداران احتمالی این خودرو با چشم بازتری پای میز معامله بروند.
منبع: setare.com