تفاوت تلویزیون ایکس ویژن با تی سی ال
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، تلویزیون ایکس ویژن و تی سی ال جزء تلویزیون های مقرون به صرفه قیمت و البته پرطرفدار در بازار ایران هستند. سوالی که به کرات از ما پرسیده می گردد، این است که کدام یک بهترند. در حقیقت پاسخ به این سوال، سخت است. در ادامه این مطلب، با تفاوت ها، نقاط قوت و ضعف این دو تلویزیون بیشتر آشنا خواهید شد.
تلویزیون ایکس ویژن
عملکرد و کیفیت ساخت
تلویزیون ایکس ویژن با پیروزیت توانسته است نام خود را به اسم برترین برندهای لوازم خانگی به ویژه در سال های اخیر در میان مصرف کنندگان ایرانی به ثبت برساند. تلویزیون های این برند ایرانی، در انواع و سایزهای مختلف به بازار عرضه شده است..
اجازه دهید در ابتدا، نگاهی کلی به مشخصات و امکانات این تلویزیون نگاهی بیندازیم:
- دارای پنل LED
- وضوح بالای تصویر
- سیستم صوتی pure sound یا Harman kardon
- مجهز به پردازنده چهار هسته ای
با آنکه طراحی تلویزیون های برند ایکس ویژن با برندهای مطرح دنیا فاصله زیادی دارند، ولی در نوبه خود راضی کننده هستند و نمی توان خرده ای به آن وارد کرد و با توجه به قیمت نسبتا پایینشان، به سادگی می توانیم این تلویزیون را به شما پیشنهاد کنیم.
طراحی ظاهری و نقاط مثبت تلویزیون ایکس ویژن
همانطور که در بالا گفتیم فاصله زیادی میان این تلویزیون ها با تلویزیون های مطرح دنیا از نظر طراحی وجود دارد. ولی با همه این ها، تلویزیون های راضی کننده ای هستند.
از جمله امکانات این برند:
- پنل LED با کیفیت A پلاس
- زاویه دید بسیار وسیع 178 درجه افقی و عمودی
- روشنایی و وضوح بالای تصویر
- مجهز به ماشین زمان (Time shift)
- دارای پردازشگر چند هسته ای
در مقام مقایسه، سیستم هوشمند این تلویزیون ها نسبت به سری تی سی ال، عملکرد بهتری دارد و برنامه های کاربردی مانند فیلیمو، پیش بینی آب و هوا و بسیاری دیگر به صورت پیش فرض روی آن نصب است.
کیفیت تصویر
به لطف فناوری هایی همانند HDR، می توانید طیف وسیعی از رنگ های گسترده را در این تلویزیون به سادگی مشاهده کنید. همین امر، باعث ایجاد تصویری شفاف و طبیعی شده است.
گرچه کیفیت تصویر تلویزیون ایکس ویژن نسبت به تلویزیون های مطرحی مانند ال جی، سامسونگ و سونی پایین تر است، ولی پردازنده های قوی آن باعث می شوند که تصویر واقعی تر را نشان دهند.
بیشتر تلویزیون های این برند، هوشمندند و پنل LED دارند و وضوح تصویر در بیشتر این تلویزیون ها، 3840*2160 است.
کیفیت صدا
سیستم صوتی تلویزیون های ایکس ویژن، راضی کننده است ولی برخلاف تلویزیون های مطرح دنیای، صدای فراگیر یا دالبی فراوری نمی نماید. به بیان دیگر، سیستم صوتی تلویزیون هایی مانند ال جی، سامسونگ یا سونی به صورتی است که اگر در حال مشاهده فیلم یا گوش کردن به موسیقی باشید، صدا به گونه ای است که حس می کنید، در اتاقتان می پیچد.
بلندگوهای ایکس ویژن، درر پایین صفحه نمایش قرار گرفته است و مقدار آن ها به سایز و مقدار تلویزیون بستگی دارد. به اسم نمونه، مدل XKU63565، دارای سیستم صوتی Harman Kardon است و سیستم صوتی مدل XTU74555، Pure Sound است.
امکانات ویژه
از جمله امکانات این برند، پورت های USB و HDMI است که در مقایسه با نمونه های مطرح خارجی، دارای پورت های ورودی کمتری است.
تلویزیون ایکس ویژن، یک تلویزیون هوشمندی است که قابلیت دسترسی به اینترنت را برایتان فراهم می نماید. سیستم عامل این تلویزیون ها، اندروید است ولی در مقایسه با نمونه های پیروز خارجی مانند سونی، از نسخه پایین تر اندروید استفاده نموده است. یکی از مدل های پرفروش ایکس ویژن، تلویزیون ال ای دی هوشمند ایکس ویژن مدل 50XTU835 است که با ویژگی هایی مانند اسمارت بودنش توانسته سهم خوبی از بازار این برند را از آن خود کند.
نقاط ضعف
- عدم خروج از حالت استند بای (Stand-bye)
- روشن و خاموش شدن پشت سر هم که به بخش مین برد مربوط می گردد
- پیدا شدن نوار صورتی بالای تصویر که ممکن است با تعویض لامپ تصویر رفع گردد
- ایجاد لکه های رنگی که بیشتر در سایزهای بالا مانند50 و 60 اینچی دیده می گردد
- قطعی تصویر هنگامی که صدا وجود دارد، این مشکل بیشتر در تلویزیون های 40 اینچی دیده می گردد.
تلویزیون تی سی ال
تی سی ال، شرکت چند ملیتی چینی است که در ابتدا با نام TTK فعالیت خود را با فروش محصولات مشابه با برند ژاپنی در سال 1981 شروع کرد ولی چهار سال بعد، نام خود را با TCL تغییر داد و از سال 2000 توانست به اسم یک برند مقرون به صرفه قیمت، خود را به بازار دنیای معرفی کند.
جالب است بدانید تلویزیون های این برند در سال 2019، اسم پرفروش ترین تلویزیون ها در بازار بین المللی را به خود اختصاص دادند.
در مقام مقایسه این برند با تلویزیون ایکس ویژن، باید بگوییم که نباید انتظارهای بسیار بالایی از آن ها داشته باشید. ولی اگر بودجه محدودی برای خرید تلویزیون دارید، این دو مدل، برترین گزینه پیش روی شما خواهد بود.
در پاسخ به پرسش نخست و اینکه کدام تلویزیون بهتری است، باید گفت که ایکس ویژن با بازار ایران سازگارتر است و بهتر می تواند نیازهای کاربر ایرانی را رفع کند. ولی در حالت کلی، تفاوت های اندکی میان این دو برند وجود دارد. به عبارت دیگر، تفاوت این دو برند، در جزئیات است. در ادامه با ویژگی های تلویزیون های تی سی ال بیشتر آشنا خواهیم شد.
طراحی و کیفیت تصویر تلویزیون های تی سی ال
طراحی این تلویزیون ها، قابل قبول است ولی زاویه دید چندان خوبی ندارد. از نقاط مثبت آن این است که در محیط های کم نور و تاریک، به علت سطح کنتراست خوبی که دارد، تصویر شفاف و واضحی را ارائه می دهد.
سیستم عامل سری های هوشمند پایین این برند (سه تا پنج)، اندروید است ولی عملکرد چندان راضی کننده ای ندارد و سرعت و کارایی پایینی دارند. شایان ذکر است در این سری ها، خبری از آپدیت سیستم عامل تلویزیون نیست.
در سری های تازه و بالاتر این برند، قضیه کاملا فرق دارد. در این سری ها، از سیستم عامل هوشمند روکو استفاده شده که کاملا قابل مقایسه با مطرح ترین تلویزیون های هوشمند بازار است.
نقاط ضعف
- قطع شدن صدا و نداشتن تصویر به علت مین برد یا بلک لایت
- کم نوری و محوی تصویر صفحه نمایش
- دیر روشن شدن یا اصلا روشن نشدن که مربوط به پاور آن است
- پخش رنگ ها و اضافه شدن خطوط افقی و عمودی اضافه در تصویر
- قطع و وصل شدن تصویر در صورت روشن بودن طولانی مدت
کلام آخر
در نهایت باید گفت که در مقام مقایسه و با توجه به قیمت تلویزیون ایکس ویژن و تی سی ال، هر دو برند امکانات و کیفیت راضی کننده ای ارائه داده اند.
به طور کلی، نمی توان گفت که کدام یک از آن ها بهتر است. کیفیت ساخت تلویزیون های تی سی ال بیشتر است ولی در بخش عملکرد هوشمند، ایکس ویژن بهتر ظاهر شده و رابط کابری سازگارتری با بازار ایران دارد.
منبع: اتاق