نکات طلایی شستن و نگهداری چادر مسافرتی به روش درست
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، پس از گذراندن مسافرت یا یک آخر هفته در طبیعت، امکان دارد که با یک چادر خاکی و کثیف به خانه برگردید؛ حتی ممکن است آغاز به تماشا لکه های زشت، بوی بد یا زیپی کنید که به خوبی قبل کار نمی کند. شستن و نگهداری چادر مسافرتی به روش درست می تواند بیشتر این مسائل را رفع کند و کار چندان سختی هم نیست. در این مقاله به آنالیز نکات مهم و روش درست برای تمیز کردن و مراقبت از چادر می پردازیم. از شما دعوت می کنیم تا خاتمه همراه ما باشید.
لوازم مورداحتیاج برای شستن چادر مسافرتی
چادر مسافرتی یکی از مهم ترین لوازم کمپینگ برای علاقمندان به مسافرت و طبیعت است. اگر سفرهای کوتاه زیادی انجام می دهید، بهتر است چادر خود را یک بار در هر فصل به طور عمیق تمیز کنید. قبل از آغاز تمیز کردن چادر، مطمئن شوید که دستورالعمل های تمیز کردن چادر خود را آنالیز نموده اید تا به روش درست با آن رفتار کنید. برای نظافت چادر مسافرتی به لوازم زیادی احتیاج ندارید؛ فقط کافی است که مراحل را به درستی دنبال کنید. در این قسمت مهم ترین وسایلی که برای تمیز کردن یک چادر مسافرتی کثیف احتیاج دارید را عنوان می کنیم:
- آب سرد تا ولرم
- صابون یا مایع ظرف شویی ملایم بدون بو
- پاک نماینده مخصوص لباس و وسایل فضای باز
- اسفنج یا پارچه نرم (دقت کنید زبر و خشن نباشد)
- وان حمام یا یک لگن بزرگ دیگر
مراحل تمیز کردن و شستن چادر مسافرتی
بهتر است چادر خود را بعد از هر سفر کمپینگ طولانی، به خصوص اگر در معرض شن، گردوغبار ریز، فضله پرندگان یا صمغ درخت قرار گرفته است، تمیز کنید. در ادامه طریقه شستن چادر مسافرتی مرحله به مرحله را شرح می دهیم.
1. تکان دادن چادر کثیف
ابتدا از شر شن و ماسه یا خاک خشک شده خلاص شوید. می توانید درحالی که چادر برپاشده است، داخل آن را به دقت جارو یا جاروبرقی بکشید. بعلاوه اگر زیپ ها به راحتی کار نمی نمایند، یک مسواک برداشته و هرگونه شن، خاک، گل یا رسوب که در دندانه های زیپ گیر نموده است را پاک کنید. برای آلودگی های سرسخت، زیپ را با آب بشویید و سپس روی آن مسواک بزنید.
2. لکه گیری با پارچه
ابتدا قسمت های کثیف را لکه گیری کنید، سپس چادر را در آب کف آلود خیس کنید. برای تمیز کردن تیرک های کثیف، خاکی یا شنی چادر، یک پارچه برداشته و آن ها را به خوبی پاک کنید.
3. لکه گیری با صابون
از پارچه یا اسفنج و میزان کمی صابون یا مایع ظرفشویی ملایم برای لکه گیری هر ناحیه بسیار کثیف یاری بگیرید. اگر صمغ درخت کاج روی چادر شما وجود دارد، می توانید از محصولات الکل دار مانند ضدعفونی نماینده دست یا دستمال مرطوب بهره ببرید. پس از برداشتن صمغ، حتما با آب سطح چادر را کاملا بشویید.
4. آماده سازی وان و چادر
وان خود را با آب سرد تا ولرم پر نموده و ماده پاک نماینده چادر خود را اضافه کنید. برای اینکه ببینید چقدر از پاک نماینده باید بهره ببرید، دستورالعمل های روی بطری را بخوانید؛ سپس درهای چادر را باز نموده و آن را وارونه کنید. درحالی که دستکش پوشیده اید، چادر خود را با پاک نماینده در آب غوطه ور کنید.
5. خیس کردن چادر
اجازه دهید چادر حدود 20 دقیقه خیس بخورد سپس وان را خالی کنید. اگر چادر شما کپک، قارچ یا بوی بد دارد، از یک پاک نماینده آنزیمی بهره ببرید. دستورالعمل های پاک نماینده آنزیمی (به خصوص در خصوص مدت زمان خیساندن چادر) را به دقت دنبال کنید. خیساندن چادر برای مدت طولانی تر از زمان تجویز شده می تواند چادر شما را خراب کند.
6. آبکشی درست
وان خود را خالی نموده و دوباره با آب تمیز پر کنید. ممکن است لازم باشد این کار را چندین بار انجام دهید تا تمام صابون از چادر پاک گردد. به آرامی هرگونه آب اضافی را فشار دهید؛ دقت کنید که چادر خیس را نپیچانید و خیلی فشرده نکنید!
7. خشک کردن چادر خیس
چادر خود را برپا کنید یا آن را در یک منطقه خنک و سایه دار آویزان کنید تا کاملا خشک گردد. می توانید پس از خشک شدن کامل (این مرحله ممکن است چند روز طول بکشد)، چادر خود را باز کنید و روی آن اسپری ضد آب نماینده چادر بزنید. قبل از بستن، اجازه دهید چادر دوباره کاملا خشک گردد.
نکات مهم شستن و نگهداری چادر مسافرتی
کیفیت، فقط در خرید و قیمت انواع چادر مسافرتی اهمیت ندارد بلکه برای استفاده طولانی مدت این محصول نیز مهم است. البته هرچقدر هم چادر کیفیت مناسبی داشته باشد، باز هم برای افزایش طول عمر آن باید به خوبی نگهداری گردد. برترین راه مقابله با کپک و خراب شدن چادر، رعایت نکات مهم شستن و نگهداری چادر مسافرتی است؛ در ادامه چند نکته مهم برای نگهداری و تمیز کردن چادر بیان می کنیم تا بتوانید سال های زیادی از این محصول بهره ببرید.
همواره دستورالعمل ها را بخوانید
هرگز چادر را با ماشین لباسشویی نشویید یا با ماشین خشک نکنید. ماشین لباسشویی، به خصوص نوع درب از بالا با همزن می تواند پارچه، توری و درزها را کشیده یا پاره کند. خشک کن ها نیز همین کار را انجام می دهند و می توانند به میزان ای گرما فراوری نمایند که باعث آسیب می گردد.
از پاک نماینده های مناسب بهره ببرید
از پاک نماینده های خانگی مانند صابون ظرف شویی خشن، سفیدنماینده یا پاک نماینده لکه خودداری کنید. بیشتر صابون های خانگی عطر دارند که در نهایت حشرات، جوندگان و موجودات بزرگ تر را جذب می نماید. بعلاوه بیشتر این صابون ها پوشش ضد آب چادر را خراب می نمایند.
از ضد آب کردن چادر غافل نشوید
ضد آب کردن مجدد چادر یا پوشش بارانی آن، راهی آسان برای افزایش طول عمر چادر شما است. بیشتر محصولات درزگیر چادر برای خشک شدن کامل به 24 ساعت زمان احتیاج دارند، بنابراین مطمئن شوید که فضایی تعیین و بدون زباله دارید که چادر بتواند به مدت یک روز برای خشک شدن در آنجا پهن گردد.
روش درست نگهداری از چادر حین استفاده
برای افزایش طول عمر چادر مسافرتی تان و اطمینان از سالم ماندن آن برای سفرهای بعدی، باید به درستی از چادر خود بهره ببرید. در اینجا چند نکته برای استفاده صحیح از این وسیله ارائه شده است:
- بیشتر چادرها با درزهای از قبل درزگیری شده، معمولاً به وسیله نوار درز، به فروش می رسند. درزها منطقه ها آسیب پذیر هستند، بنابراین به طور دوره ای آن ها را از نظر آسیب آنالیز کنید. اگر نوار درز خراب شد، به آرامی قسمت های نوار در حال کنده شدن را بردارید. نوار چسب روی قسمت داخلی درز باقی می ماند، بنابراین درزگیر تازه را روی قسمت بیرونی پارچه اعمال کنید. بعلاوه می توانید سوراخ های کوچک روی پارچه اصلی چادر را با درزگیر تعمیر کنید.
- با زیپ ها با ملایمت رفتار کنید. به یک زیپ گیر نموده فشار نیاورید. در عوض، با یک دست مسیر زیپ را نگه دارید و به آرامی قطعه لغزنده را به سمت بالا برگردانید، از یک طرف به طرف دیگر تکان دهید تا پارچه گیر نموده آزاد گردد. اگر زیپ جدا شد، به آرامی آن را به عقب برگردانید تا دوباره درگیر گردد. اگر همچنان جدا می گردد، یک انبر دست بگیرید و به آرامی لغزنده زیپ را فشار دهید تا کمی محکم تر روی مسیر زیپ نگه داشته گردد. مراقب باشید زیپ را بیش ازحد سفت نکنید و گیر نکند.
- چکمه ها را بیرون یا در قسمت ورودی بگذارید. خاک، شن و سنگریزه هایی که روی کف چادر می ریزند، باعث ساییدن و سوراخ کردن چادر شما می شوند.
- غذا و محصولات بهداشتی معطر را در یک ظرف محکم، خارج از چادر نگهداری کنید. موجودات کوچک در پی وعده غذایی بعدی خود پارچه را می جوند.
مراقبت از چادر هنگام جمع کردن
شاید عجیب به نظر برسد اما برای نگهداری از چادر و جلوگیری از خراب شدن زودهنگام آن باید حتی در زمان جمع کردن چادر نیز با دقت عمل کنید. برای این کار کافی است نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- چادر خود را تکان دهید. قبل از بسته بندی، خاک و زباله را تمیز کنید و زباله ها را جدا کنید.
- هنگام جمع کردن تیرک ها از وسط آغاز کنید. این باعث می گردد تنش و درگیری اجزای چادر به طور مساوی در امتداد سیم کشی پخش گردد. این کار را روی هر نیمه بعدی تکرار کنید تا زمانی که تیرک شما به طور کامل تا گردد.
- قبل از جمع کردن، چادر را خشک کنید. حتی یک چادر با تهویه مناسب نیز اغلب در ناحیه زیر کف و پوشش باران، رطوبت جمع می نماید. رطوبت به جای مانده روی چادر باعث آسیب می گردد، بنابراین قبل از بسته بندی تا حد امکان آن را خشک کنید. می توانید چادر و پوشش باران خود را روی یک شاخه، یک بوته یا یک صخره آویزان کنید، اما مراقب باشید که پارچه را سوراخ یا گیر نکنید.
- اگر مجبور به بسته بندی در شرایط مرطوب هستید، مطمئن شوید که به محض بازگشت چادر را خشک کنید. اگر هوا آفتابی است، آن را در حیاط برپا کنید؛ در هوای بارانی، چادر خود را برای خشک شدن در گاراژ یا اتاق بدون فرش آویزان کنید.
- رول کردن یا چپاندن؟ این یک بحث قدیمی است و هیچ پاسخ قطعی وجود ندارد. هواداران چپاندن چادر استدلال می نمایند که این کار از چین خوردن مکرر (و ضعیف شدن) مواد و پوشش ها در امتداد خطوط تا شدن جلوگیری می نماید. هواداران تا کردن چادر مسافرتی پیشنهاد می نمایند که این کار نسبت به فرآیند چپاندن، درگیری کمتری برای اجزای چادر دارد. در هر صورت مواد چادر باید به میزان کافی محکم باشند تا در برابر هر رویکردی مقاومت نمایند.
مراقبت و نگهداری از چادر در خانه
علاوه بر مراقبت از چادر هنگام جمع کردن، کارهایی نیز وجود دارد که می توانید برای محافظت از چادرتان در خانه آن انجام دهید تا مدت زیادی سالم باقی بماند:
- بعد از سفر و تمیز کردن، چادر خود را کاملا با هوا خشک کنید. آن را در داخل خانه یا در یک مکان سایه دار در فضای باز برپا کنید. اگر فضای کافی برای برپایی آن ندارید، آن را برای خشک کردن، پهن یا آویزان کنید.
- قبل از نگهداری مطمئن شوید که چادر شما صددرصد خشک است. هیچ قانونی در مراقبت از چادر، مهم تر از این نیست. پارچه های مرطوب کپک می زنند و باعث بوی بد چادر و آسیب به پوشش های ضد آب پلی اورتانی آن می شوند. به مرورزمان، رطوبت بعلاوه آغاز به تجزیه شیمیایی پوشش ها می نماید.
- چادر خود را به صورت شل و آزاد در جای خنک و خشک نگهداری کنید. اگرچه ساک حمل برای نگهداری در کوله پشتی عالی است، اما برای نگهداری طولانی مدت انتخاب مناسبی نیست. شما می خواهید پارچه های چادر شل شوند و نفس بکشند. در این حالت یک روبالشی قدیمی یا کیسه توری با میزان مشابه ایدئال است.
- از نگهداری چادر در مکان های مرطوب یا گرم مانند زیرزمین، اتاق زیرشیروانی یا صندوق عقب ماشین خودداری کنید. اگر تنها گزینه شما یک مکان نگهداری مرطوب است، چادر خشک خود را داخل یک سطل پلاستیکی مهروموم شده یا ظرف دیگری قرار دهید.
چگونه از کثیف شدن چادر خود جلوگیری کنیم؟
با توجه به جایی که اردو می زنید، جلوگیری از کثیف شدن بیرون چادر کمی سخت است، اما می توانید نکات زیر را رعایت نموده و به تمیز نگه داشتن داخل آن یاری زیادی کنید:
- هنگام ورود به چادر کفش های خود را در بیاورید. اگر نمی توانید آن ها را بیرون بگذارید، آن ها را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.
- هر چند روز یکبار داخل چادر را با خاک انداز و جارو تمیز کنید.
- اجازه ندهید لباس های خیس در چادر شما قرار بگیرند. کثیفی می تواند به لباس های خیس بچسبد و پس از خشک شدن بیفتد، لباس های خیس خود را در بیرون خشک کنید.
- از قرار دادن وسایل خود روی دیواره داخلی چادر خودداری کنید، این کار می تواند باعث نشتی گردد.
اهمیت شستن و نگهداری چادر مسافرتی به روش درست
تمیز نکردن چادر می تواند منجر به کپک، لکه و حتی آسیب هایی گردد که زمینه ساز خراب شدن چادر باشد. بیشتر مواقع ممکن است به جز یک جارو کردن و تکان دادن سریع چادر به کار بیشتری احتیاج نداشته باشید، اما خوب است که بعد از هر چند سفر کمپینگ، عادت کنید چادر خود را به طور کامل تمیز کنید. با استفاده از نکات گفته شده در مقاله و مراقبت درست از چادر مسافرتی خود، عمر این وسیله را افزایش دهید و زمان طولانی از آن بهره ببرید.
منابع: rei, vaude
منبع: دیجیکالا مگ