نکات کلیدی برای تنظیم انگیزه نامه مهاجرتی حرفه ای
به گزارش وبلاگ افراگرافیک، انگیزه نامه (SOP) ازجمله خاص ترین و مهم ترین مدارکی است که بایستی در فرایند اخذ پذیرش تحصیلی، برای هیئت تصمیم گیر دانشگاه خارجی موردنظرتان ارسال کنید. متقاضیان مهاجرت تحصیلی همیشه بایستی در انگیزه نامه خود به مسائل، اهداف، علاقه مندی ها، دلایل انتخاب دانشگاه مقصد، سوابق تحصیلی و شغلی، مهارت ها و هرآنچه که بتواند مسئولان پذیرش دانشگاه مدنظر را مجاب به انتخاب شان کند، اشاره نمایند. البته هنر نگارش SOP در این است که بتوانید تمامی موضوعات گفته شده را به صورت خلاصه، در قالب پاراگراف های کوتاه و البته با لحن مناسب بیان کنید. هرچند که غالبا بهتر است این گونه نامه ها به وسیله کارشناسان حرفه ای تنظیم شوند؛ اما چنانچه بخواهید خودتان برای نگارش انگیزه نامه دست به کار شوید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله کاربردی همراه مان باشید.

مهم ترین نکات نگارش انگیزه نامه برای اخذ پذیرش تحصیلی
جهت تنظیم یک انگیزه نامه تحصیلی مناسب، متقاضیان اخذ مجوز مهاجرت تحصیلی بایستی به نکات زیر توجه داشته باشند:
درنظرگیری تعداد کلمات استاندارد
نوشتن درباره خود و انگیزه های تان
بیان توانایی ها و دوره های تحصیلی، شغلی و مهارت افزایی طی شده
نگارش دلایل علاقه تان به حضور در دانشگاه و کشور مدنظر
جمع بندی دررابطه با آینده رویایی مدنظرتان
درادامه به صورت اجمالی، پارامترهای فوق را آنالیز خواهیم کرد.
تعداد کلمات استاندارد نگارش انگیزه نامه برای مهاجرت تحصیلی
متن SOP تنظیم شده برای اخذ پذیرش تحصیلی بایستی حاوی 500 تا 1000 کلمه باشد؛ بنابراین ابتدا باید تمامی موضوعات پراهمیت برای بیان را در فکر تان عنوان بندی کنید و سپس براساس مقدار اهمیت شان، تعداد کلمات مناسبی را به آن ها اختصاص دهید.
نوشتن درباره خود و انگیزه های تان در SOP
هنگام تنظیم یک انگیزه نامه اصولی، به یاد داشته باشید که باید در پاراگراف ابتدایی به معرفی خود و دوره تحصیلی مدنظرتان در دانشگاه مقصد بپردازید. سپس در پاراگراف بعدی به اصلی ترین هدف تان از حضور در دوره تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری دانشگاه مدنظر اشاره کنید. بیان مقدار نیازتان به اخذ مدرک تحصیلی معتبر و رویاهایی که با استفاده از آن محقق می شوند نیز دیگر راه چاره مجذوب نماینده برای جلب نظر هیئت تصمیم گیر به شمار می آید.
بیان توانایی ها و دوره های تحصیلی، شغلی و مهارت افزایی طی شده
پس از معرفی خلاصه وار خود و انگیزه های تان، حال باید در پاراگراف های میانی انگیزه نامه، از توانایی های ویژه خود سخن به میان بیاورید؛ بعلاوه بلافاصله به سوابق تحصیلی و شغلی و البته دوره های مهارت افزایی که طی نموده اید، اشاره کنید. توجه داشته باشید که به هر مقدار این بخش از انگیزه نامه مجذوب نماینده تر و پربارتر باشد، به همان مقدار می توانید تصمیم گیران واحد پذیرش دانشگاه خارجی مدنظر را (برای اعطای پذیرش تحصیلی) تحت تاثیر قرار دهید. البته متقاضیان باهوش همیشه پس از بیان توانایی های شان سعی می نمایند این موضوع را به فکر هیئت تصمیم گیر القا نمایند که با داشتن چنین مهارت هایی می توانند گزینه ای مناسب برای حضور در دوره های تحصیلی دانشگاه مقصد محسوب شوند.
نگارش دلایل علاقه تان به دانشگاه و کشور مدنظر در انگیزه نامه
متقاضیان اخذ پذیرش تحصیلی بایستی در متن انگیزه نامه خود این مسئله را برای مرجع تصمیم گیر روشن نمایند که به چه علت می خواهند در دانشگاه یا کشور مدنظر حضور یابند؛ به عنوان مثال می توانید بیان کنید که تعریف های ویژه ای از کیفیت تدریس اساتید یا امکانات آموزشی پیشرفته رشته معماری دانشگاه مقصد (بسته به رشته موردتقاضای تان) شنیده اید. در سوی دیگر نیز می توانید در نگارش SOP به نزدیکی روحیات تان با فضای زندگی در کشور مقصد و فرصت های متعدد اشتغال در آن جامعه اشاره کنید.
جمع بندی دررابطه با آینده رویایی مدنظرتان
پاراگراف خاتمهی انگیزه نامه همیشه باید حاوی پیغام هایی سرشار از امید و البته کوشش برای رقم زدن یک آینده رویایی باشد. بعلاوه می توانید عنوان کنید که پس از خاتمه دوران تحصیل تان و کسب مهارت های ویژه، قادر خواهید بود تا بخشی از نیازهای شغلی کشور مدنظر را رفع کنید. به طورکلی در پاراگراف انتهایی SOP بایستی این موضوع را در فکر واحدهای پذیرش خارجی حک کنید که کسب مدرک و مهارت از دانشگاه مدنظر تا چه حد می تواند روی تحقق اهداف تان، ایجاد یک مسیر شغلی پیروز و پربازده، ساختن آینده ای روشن و پیشرفت فکری و آموزشی تان تاثیرگذار باشد.
نگارش یک انگیزه نامه پیروز؛ پلی برای تحصیل در برترین دانشگاه های دنیا
بارها مشاهده شده است که افراد علی رغم جمع آوری صحیح مدارک موردنیاز و داشتن سوابق تحصیلی مناسب، به علت عدم برخورداری از یک انگیزه نامه اصولی و مجذوب نماینده، از دریافت پذیرش تحصیلی دانشگاه مدنظرشان بازمانده اند. نگارش SOP با لحن محبت آمیز و طنزگونه نیز بسیاری از متقاضیان را با دردسرهای زیادی روبرو نموده است!
به همین دلیل به منظور تنظیم یک انگیزه نامه حرفه ای، پیشنهاد می کنیم از تجربیات ارزنده و درخشان کارشناسان مجموعه کارت سبز (cartesabz.net) بهره ببرید. کارشناسان زبده این مجموعه با قراردادن ده ها مطلب آموزشی در بخش مجله مهاجرتی کارت سبز، همیشه سعی در آگاهی بخشی هرچه بیشتر به کاربران شان دارند.
علاوه بر امکان مطالعه رایگان مطالب متنوع بخش مجله مهاجرتی کارت سبز، متقاضیان اخذ پذیرش تحصیلی می توانند دررابطه با موضوعات مختلفی نظیر: اخذ انواع ویزای آمریکا، کانادا و امارات، ساخت رزومه انگلیسی، تهیه پلن سفر، تنظیم استشهادنامه، پیکاپ پاسپورت، ترجمه مدارک و… مشاوره های تخصصی از کارشناسان مجموعه معتبر کارت سبز دریافت نمایند.
منبع: مجله سفر