علت کاهش حافظه و راهکاریی برای پیشگیری از آن

به گزارش وبلاگ افراگرافیک، از دست دادن حافظه بخشی اجتناب ناپذیر از افزایش سن است. اگر معمولا مواردی را که فقط چند ساعت قبل رخ داده فراموش می کنید، ممکن است حافظه کوتاه مدت تان را از دست داده باشید. شاید اولین فکری که به ذهن شما خطور کند این است که بیماری آلزایمر (AD) سراغ تان آمده است. با این حال، همه موارد از دست دادن حافظه در نتیجه آلزایمر نیستند.

علت کاهش حافظه و راهکاریی برای پیشگیری از آن

از دست دادن حافظه کوتاه مدت چیست؟

از دست دادن حافظه کوتاه مدت وضعیتی است که در اثر آن فرد چیز هایی را که اخیراً دیده، شنیده یا انجام داده فراموش کند. وقتی مغز شما اطلاعات کوچکی را که به تازگی دریافت نموده پردازش و ذخیره می نماید، از آن به عنوان حافظه کوتاه مدت یاد می گردد. در حالی که از دست دادن حافظه کوتاه مدت با وجود پیری اجتناب ناپذیر است اما می تواند توسط یک مسئله عمیق تر مانند زوال عقل، آسیب به مغز یا اختلال روانی ایجاد گردد.

قبل از ورود به جزئیات، بگذارید تفاوت بین از دست دادن حافظه کوتاه مدت و بلند مدت را درک کنیم.

از دست دادن حافظه کوتاه مدت

فرد مبتلا کار هایی را که کمی قبل صورت گرفته فراموش می نماید، مثلا صبحانه چه خورده یا چه فیلمی را دشب دیده است. این نوع از دست دادن حافظه بخشی از پیری طبیعی است. از دست دادن حافظه کوتاه مدت می تواند نتیجه سایر بیماری های جدی مانند آلزایمر باشد. علامت اصلی آن فراموش کردن فعالیت های اخیر است.

از دست دادن حافظه بلند مدت

فرد مبتلا در یادآوری خاطرات مشکل دارد. چنین خاطراتی می تواند به قدمت هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها باشد. از دست دادن حافظه طولانی مدت نیز بخشی از پیری است. این اختلال می تواند به دلیل مسائل زمینه ای مانند آلزایمر ایجاد گردد.

علامت اصلی آن فراموش کردن چیز هایی است که مدت ها پیش رخ داده است.

از دست دادن حافظه کوتاه مدت دلایل بسیار زیادی وجود دارد که میتوان به مواردی از قبیل افزایش سن (که این مشکل در بزرگسالان مُسن بیشتر دیده می گردد)، وجود تومور در مغز، خونریزی یا لخته شدن خون در مغز، آسیب به سر در اثر زمین خوردن یا تصادف مانند ضربه مغزی، عفونت در اطراف یا در مغز، مانند انسفالیت، مسائل روحی مانند اضطراب یا افسردگی، سوء مصرف مواد، استرس، بعضی دارو ها مانند دارو های ضد اضطراب و دارو های تشنج، بیماری پارکینسون، بیماری هانتینگتون و آلزایمر اشاره نمود.

علائم از دست دادن حافظه کوتاه مدت چیست؟

پرسیدن سوالات یکسان به طور مکرر، فراموش کردن جایی که به آن تعلق دارید، فراموش کردن شرکت در فعالیت های اخیر و فراموش کردن چیزی که اخیراً دیده اید یا خوانده اید می تواند از علائم از دست دادن حافظه کوتاه مدت باشد که اگر هرکدام از این علائم را مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

نحوه پیشگیری از دست دادن حافظه کوتاه مدت

داشتن خواب کافی، انجام تمرینات ورزشی منظم، حل کردن معما و انجام فعالیت های دیگری که مغز شما را به چالش می کشد. با از بین بردن بی نظمی در خانه، عوامل حواس پرتی را کاهش دهید. لیست کار های لازم را ایجاد کنید و به برنامه ها پایبند باشید. از دست دادن حافظه کوتاه مدت جزئی است و معمولاً مسائل زیادی را در فرد مبتلا ایجاد نمی نماید، زیرا در توانایی عملکرد مستقل او اختلال ایجاد نمی نماید. با این حال، اگر از دست دادن حافظه کوتاه مدت در نتیجه یک اختلال جدی است، توصیه می گردد برای دریافت نتیجه موثر به پزشک مراجعه و درمان را آغاز کنید.

منبع: همگردی

به "علت کاهش حافظه و راهکاریی برای پیشگیری از آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت کاهش حافظه و راهکاریی برای پیشگیری از آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید