مخالفت دانشمندان با دوز سوم واکسن کرونا

به گزارش وبلاگ افراگرافیک، خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با اشاره به نتایج یک پژوهش نو از مخالفت دانشمندان برای تزریق دوز سوم اطلاع داد و نوشت: واکسن کووید-19 به میزان ای موثر است که نیازی به تزریق دوز تقویتی نیست و بهتر است کشور های ثروتمند واکسن مازاد خود را به کشور های فقیر بدهند.

مخالفت دانشمندان با دوز سوم واکسن کرونا

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ افراگرافیک به نقل از این خبرگزاری آمریکایی، گروهی از دانشمندان سراسر دنیا نتایج پژوهش خود را که بتازگی در نشریه پزشکی لنست منتشر شده، اعلام نموده اند و براساس آن واکسن کووید-19 آنقدر خوب عمل می نماید که بیشتر مردم هنوز به دوز تقویتی نیاز ندارند.

این گروه از پژوهشگران که در میان آن ها دو تن از کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هم حضور داشتند، ارزیابی های خود را بر اساس طیف وسیعی از مطالعات مشاهده ای در دنیای واقعی و بعلاوه داده های آزمایشات بالینی پیش از تایید واکسن ها انجام داده اند.

نویسندگان این پژوهش معتقد هستند که هیچیک از مطالعات، حاکی از پایین آمدن ایمنی بدن در برابر بیماری های شدید با گذشت زمان نیست. آن ها تاکید کردند که اگر دز های تقویتی خیلی زودتر از موعد و به صورت بسیار گسترده ارائه شوند، ممکن است عوارض جانبی در پی داشته باشند.

نتایج این پژوهش در حالی منتشر می گردد که بیشتر کشور ها با دارا بودن منابع فراوان واکسن در پی تزریق دز تقویتی واکسن هستند تا بدین ترتیب توسعه سویه بسیار مسری دلتا را متوقف نمایند. ایالات متحده در نظر دارد از تاریخ 20 سپتامبر (29 شهریور) تزریق دز های تقویتی را شروع کند، اگرچه این طرح هنوز به امضای سازمان غذا و دارو و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) نرسیده است.

از جمله دو دانشمند سازمان غذا و داروی آمریکا که در این پژوهش دخیل بوده اند، ماریون گروبر مسئول دفتر تحقیق و آنالیز واکسن های این نهاد و معاون وی فیلیپ کراوس هستند. هر دو آن ها گفته اند که اواخر سال جاری از سمت خود کناره گیری می نمایند. گروبر و کراوس از جمله کسانی هستند که سال گذشته در برابر فشار دولت دونالد ترامپ برای تسریع در فرایند مجوز واکسن های کووید-19 مقاومت و مخالفت کردند.

از جمله دیگر مخالفان سرسخت تزریق دز های تقویتی سازمان دنیای بهداشت (WHO) است که استدلال می نماید کشور ها باید به جای تزریق دز های تقویتی، واکسن مازاد خود را به کشور های فقیر بدهند.

این پژوهش بعلاوه نتیجه گیری می نماید که چنانچه در نهایت معین گردد تزریق دز سوم خطر میان مدت بیماری های جدی را کاهش می دهد، منابع کنونی واکسن بهتر است در کشور های فقیر که جمعیت واکسینه نشده قابل توجهی هم دارند، مورد استفاده قرار گیرد تا جان افراد بیشتری را نجات دهد.

در مطالعات مشاهده ای اجرا شده تا کنون، واکسیناسیون کووید-19 به طور میانه تا 95 درصد بدن را در برابر ابتلای شدید، از جمله در برابر سویه های بسیار مسری تری همانند دلتا مصون می دارد و بیش از 80 درصد در جلوگیری از ابتلا به هرگونه عفونت دیگر ناشی از سویه مختلف موثر است.

این مطالعه درنهایت خاطرنشان می نماید که حتی در کشور های با نرخ بالای واکسیناسیون، این افراد واکسینه نشده هستند که عامل انتقال ویروس می باشند و بیشترین خطر ابتلا به بیماری را دارند، نه کسانی که هر دو دز واکسن خود را دریافت نموده اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "مخالفت دانشمندان با دوز سوم واکسن کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مخالفت دانشمندان با دوز سوم واکسن کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید